Tachyon-Products   Tachyon-Products
Created by Tachyon-Products

E-Mail: relemans@home.nl
Created by Tachyon-Products

E-Mail: relemans@home.nl
Voor bestellingen stuur een mail met ontvangst adres naar Relemans@home.nl
Betekenis van de Kleuren
Kleuren spelen een belangrijke rol in ons leven. Zo geeft rood een waarschuwing (denk aan een stoplicht) of laat emotie zien. Een gele banaan geeft aan dat hij eetbaar is en een groene banaan geeft aan dat hij nog niet rijp is. Kleuren beÔnvloeden ons leven. Zo werkt groen kalmerend en genezend en blauw is rustgevend voor bijvoorbeeld slapen of mediteren.
Wit:
Bevat alle andere kleuren. En heeft onbeperkte levenskracht en mogelijkheden. Wit neemt geen warmte op en straalt geen warmte uit. Wit wordt in verband gelegd met de zon. In de medische wereld gebruikt men overvloedig wit, want dit kleur is smetteloos. In de magie staat wit voor, pure zuiverheid, licht, vitaliteit, waarheid, levenkracht, en energie.

Wit is geschikt om:
Een nieuw begin te starten. Kwade geesten te verjagen. Een heldere visie te krijgen. Originele ideeŽn te krijgen. Emotionele harmonie. Reiniging.

Zwart:
Is de tegenpool van wit. Deze kleur staat ook voor wraak en is zeker niet geschikt voor pessimistische mensen. Het is de kleur van de dood, maar ook van de wedergeboorte. In tegenstelling tot wit, neemt zwart wel warmte op en geeft ze even snel weer af.

In de magie is zwart de kleur van het einde, dat het nieuw begin en ook de grenzen van het veleden aangeeft. Het betekent ook levenloosheid en wordt meestal als rouwkledij gedragen. In de magie staat zwart voor, duisternis, macht, uitdrijving, verlies, negativiteit, kwaad, een einde of een nieuw begin.

Zwart is geschikt om:
Schuld of spijt te verdrijven. Contact met de doden. Een vloek doorbreken. Bescherming.

Rood:
Is een magische kleur. Het is een kleur die wordt verbonden met strijd. Rood heeft het meeste effect op de mens en trekt zo sterk de aandacht, dat het nagenoeg over de hele wereld wordt gebruikt als signaalkleur.

Rood staat voor liefde, warmte en genot. In de magie staat rood voor, bloed, liefde, passie, vuur, succes, kracht, fysieke energie en macht.

Rood is geschikt om:
Moeilijkheden te overwinnen. Liefde aan te trekken. Verbannen van negatieve gevoelens. Veranderingen en moed. Succes. Lichamelijke kracht.

Oranje:
Is een mengeling van rood en geel. De kleur staat symbool voor vruchtbaarheid, gezondheid en vreugde.

In de magie wordt oranje gebruikt om energie, kracht en geluk naar zich toe te brengen en staat voor, juiste balans, aantrekkingskracht, levenskracht, geluk, energie en vruchtbaarheid.

Oranje is geschikt om:
Geluk aan te trekken. Genezing. Vruchtbaarheid. Vitaliteit.

Geel:
Is moeilijk te vinden. Het is een merkwaardig kleur en wordt meestal de kleur van jaloezie en verraad genoemd. Geel is ook de kleur van de geest en de communicatie.

In de magie gebruikt men deze kleur om positieve veranderingen aan te brengen in de loopbaan. En is ook de spirituele kleur van het Boeddhisme. In de magie staat geel voor, wijsheid, bescherming, leren, reizen, zelfvertrouwen, studie, communicatie en de geest.

Geel is geschikt om:
Het stimuleren van de geest. Bescherming. Aantrekken van succes. Verkrijgen van wijsheid. Negatieve invloeden verbannen.
Groen:
Is de kleur van de natuur de groei en van de liefde. Groen wordt ook wel de kleur van de liefde en overspel genoemd. Het is een rustgevende kleur en brengt een kalmerende invloed op lichaam en geest. Groen staat voor veiligheid.

Groen is geschikt om:
Genezing en emoties. Vinden van de liefde. Vruchtbaarheid stimuleren. Welvaart en vernieuwing. Intelligentie en inzicht creŽren.


Blauw:
Is de kleur van onze hemel en aarde. Het is de kleur van de adel. Door zijn koele, afstandelijke maar toch zeer krachtige uitstraling wordt blauw veel gebruikt voor uniformen. In de magie is blauw de helende kleur van de ziel en staat voor, wijsheid, vertrouwen, hoop, innerlijke rust, kracht en idealisme en rechtvaardigheid.

Blauw is geschikt om:
Meditatie en karma. Creativiteit en een gunstige loopbaan. CreŽren van vertrouwen.
Wegnemen van depressie. Reinigen van de ziel.

Paars:
Is een geheimzinnig kleur en tevens diep naar binnen gekeerd. Paars is een samensmelting van rood en blauw en wordt veel gebruikt in de magie om verbindingen te krijgen met de hogere dementie. In de magie staat paars voor, psychische ontwikkeling, intuÔtie, wijsheid, kracht en onafhankelijkheid.

Paars is geschikt om:
Op geestelijk niveau te komen. Inspiratie te krijgen. Ontwikkeling van de geest.  Spirituele kracht. Zesde zintuig te stimuleren. Verkrijgen van wijsheid.
Roze:
Is een zacht kleur. Roze is prima geschikt voor babyís en kinderen, want deze kleur is zo liefdevol en harmonieus dat het voor een rustige slaap kan zorgen. In de magie wordt roze meestal gebruikt voor verzoeningen en staat voor, liefde, vriendschap, innerlijke, vrede, eer, geduld, kinderen en gezin.

Roze is geschikt om:
Innerlijke harmonie. Rustige slaap. Emotionele genezing. Verzoening. Spirituele liefde.

Goud:
Wordt geassocieerd met rijkdom. Het is een zeer krachtig kleur met een duidelijke richting. In de magie staat hij voor ambities op lange termijn, mannelijke kracht, voorspoed, promotie, gezondheid, beroemdheid, succes, fortuin, waardering, veiligheid, humor, erkenning, hebzucht, zonnig en een lang leven.

Goud is geschikt om:
Rust te creŽren. Bevorderen van een succes en ambities. Faam en fortuin aan te trekken. Bescherming van negatieve krachten. Verwezenlijking van dromen.